Ukoliko mailove ne hostujete na istom serveru gde i sajt

Svi serveri imaju takozvanu “local_delivery” funkcionalnost. Naime, svaki server kada nekom domenu šalje email, prvo pogleda da li taj domen ima kreiran kod sebe na serveru. Ukoliko pronađe da postoji taj domen kod njega na serveru, onda potpuno ignoriše MX rutu, i email pokuša da uputi samom sebi, odnosno, ne pošalje email serveru koji je..

Read more

WordFence CLI korisničko uputstvo

Uvod Wordfence CLI je alat otvorenog koda, visokih performansi, namenjen za analizu sigurnosti WordPress sajtova. Razvijen je u Pythonu i brzo skenira velike količine fajlova kako bi detektovao PHP zlonamerni softver i ranjivosti WordPress-a. Prepoznaje veliki broj poznatih varijanti PHP zlonamernog softvera (preko 14 miliona varijanti) i više od 11.800 ranjivosti WordPress-a, uključujući i najnovije,..

Read more

Kako resetovati lozinku za pristup myVesta kontrolnom panelu

U Vaš pretraživač unesite URL koji ste prethodno dobili od nas prilikom aktivacije Vašeg hosting naloga. Nakon toga, sledite ova četiri jednostavna koraka kako biste resetovali Vašu šifru. U prvom koraku, kliknite na ZABORAVLJEN PASSWORD U drugom koraku unesite Username naloga koji ste dobili prilikom aktivacije Vašeg hosting naloga, kao i mejl koji je povezan..

Read more

Kako videti Access log na myVesta kontrolnom panelu

Access log je datoteka koja se koristi na web serverima za zapisivanje svih zahteva koji su poslati serveru. Svaki zapis u access logu obično sadrži detalje kao što su IP adresa korisnika koji je poslao zahtev, datum i vreme zahteva, vrstu zahteva (npr. GET ili POST), URL resursa koji je zahtevan, statusni kod odgovora servera..

Read more

Kako se preko SSH protokola povezati na server (Windows, Mac, Linux)

MyCity Hosting u svojoj ponudi ima Cloud i Dedicated servere. Klijent po naručivanju servera dobija odgovarajući SSH pristup i može koristiti većinu mogućnosti koju ovakav pristup pruža kako bi unapredio odnosno ubrzao svoje poslovanje.   Šta je SSH? SSH (engl. Secure Shell) јe mrežni protokol koјi korisnicima omogućava uspostavljanje sigurnog komunikaciјskog kanala između dva računara..

Read more

Kako upravljati DNS zapisima vašeg sajta

Nakon logovanja u myVesta hosting panel, kliknite na ‘DNS’ tab: Otvoriće se DNS tab sa spiskom domena dodatih na Vašem hosting nalogu. Za domen za koji želite da dodate/izmenite/obrišete DNS zapise, stanite mišem iznad tog domena i pojaviće se ‘IZLISTANO N ZAPISA’ (gde je N broj DNS zapisa koji trenutno postoje), kliknite na to. Prikazaće..

Read more

Kako omogućiti desktop notifikacije na novom Webmailu

Kako biste omogućili desktop notifikacije za nove mejlove koji stižu na Vaš webmejl, potrebno je ispratiti ova 2 jednostavna koraka: Najpre je potrebno u Settings tabu prilagoditi podešavanja: Kada kliknete na link “Test” pojaviće se popup gde treba da kliknete na “Allow”: Dodatno – link “Test” potrebno je da kliknete na svakom računaru i mobilnom..

Read more

Kako napraviti email auto-response

Dakle, ulogovani ste na naš hosting panel. Prvo kliknite gore na “MAIL” pa zatim na “IZLISTAJ SVIH N NALOGA” Zatim dođite do željenog emaila i kliknite “IZMENA”   Na kraju stranice uključite “Automatski odgovor” i unesite poruku. Kliknite na dugme “Sačuvaj“. To je to.

Read more

Kako vratiti backup sajta

U gornjem meniju kliknemo na Backup: Videćemo da postoje dva backupa napravljena u razmaku od 7 dana: Recimo da hoćemo da vratimo najsvežiji backup. Stanemo mišem iznad njega i kliknemo “Vrati backup”   Recimo da želimo da vratimo samo sajt i bazu podataka. U tom slučaju: Selektujemo dakle: Web domen Bazu podataka Kliknemo na “vrati..

Read more

Zašto smatramo da je myVesta bezbednija i brža od cPanela

Pre svega treba reći da myVesta nije isto što i Vesta (VestaCP). Naime, myVesta je fork Veste, i ima potpuno nezavistan kod i serversku infrastrukturu. Nastao je iz želje da se postojeća Vesta napravi tako da bude potpuno bezbedna i sigurna za komercijalnu upotrebu. Iza forka stoji Predrag Damnjanović, jedan od zvaničnih developera originalne Veste,..

Read more

Kako dodati poddomen na hosting nalog

Dakle, ulogovali ste se na VestaCP hosting panel (username i password smo vam poslali emailom).   Levo ćete videti zeleni plusić ‘DODAJ DOMEN NA HOSTING‘, kliknite ga.   Unesite adresu poddomena koji dodajete na hosting (recimo da dodajete pod.domen.com), i zatim kliknite na zeleno ‘Dodaj‘ dugme.   Pisaće vam gore ‘Domen pod.domen.com je uspešno dodat.’..

Read more

Preseljenje cPanel naloga na vaš myVesta server

Ulogujte se na cPanel. Kliknite na Backup ikonicu. Zatim: Zatim: Zatim: Zatim: Dok god vidite da je [inprogress] to znači da se backup još generiše. Refrešujte tu stranicu na svakih desetak minuta da proverite da li je završio. Kada završi, dobićete link na tom mestu: Kliknite na link i preuzmite fajl, sačuvajte ga na svoj..

Read more

Preseljenje cPanel naloga na VestaCP panel

Ulogujte se na cPanel. Kliknite na Backup ikonicu. Zatim: Zatim: Zatim: Zatim: Dok god vidite da je [inprogress] to znači da se backup još generiše. Refrešujte tu stranicu na svakih desetak minuta da proverite da li je završio. Kada završi, dobićete link na tom mestu: Kliknite na link i preuzmite fajl, sačuvajte ga na svoj..

Read more

Kako kreirati zaseban FTP nalog za određeni sajt

Ukoliko vam je potreban zaseban FTP nalog za određeni sajt: ulogujete se na Vaš hosting panel gore kliknete na “WEB” stanite mišem iznad domena kome želite da kreirate zaseban FTP nalog kliknite na IZMENI (EDIT) skrolujete skroz dole, do sekcije “Dodatni FTP nalog” (Additional FTP), štiklirajte ga unesite username, possword i email na koji će..

Read more