Kako podesiti da uvek otvara HTTPS

Kako podesiti da uvek otvara HTTPS Kada se ulogujete na svoj VestaCP panel, u gornjem meniju kliknite na WEB: Stanite mišem iznad svog domena i kliknite IZMENA (Edit):   Otvoriće se forma za izmenu domena. Skrolujte do dela gde piše Proxy podrška (Proxy support). Ukoliko u padajućem meniju vidite force-https, izaberite ga.   Na kraju,..

Read more

Kako promentiti PHP verziju

MyCityHosting vam omogućava da za svaki sajt izaberete PHP verziju koju želite. Postupak je jednostavan.   Ulogujte se u hosting panel. Kliknite u gornjem meniju na WEB.   Stanite mišem iznad svog domena i kliknite IZMENA (Edit): Otvoriće se forma za izmenu domena. Skrolujte do dela gde piše Web template (APACHE2): Izaberite PHP-FPM-56 ako vam..

Read more

Uputstvo za promenu šifre email naloga

Uputstvo za promenu šifre email naloga   Dakle, ulogovali ste se na VestaCP hosting panel (username i password smo vam poslali emailom).   Da bismo izmenili šifru nekom email nalogu, najpre, skroz gore (u gornjem meniju) kliknite na ‘MAIL‘.   Stanite mišem iznad svog domena, i pojaviće vam se desno ‘Izlistaj svih N naloga‘.  ..

Read more

Uputstvo za kreiranje email naloga

Uputstvo za kreiranje email naloga   Dakle, ulogovali ste se na VestaCP hosting panel (username i password smo vam poslali emailom).   Da bismo kreirali novi email nalog, skroz gore (u gornjem meniju) kliknite na ‘MAIL‘. Stanite mišem iznad svog domena, i pojaviće vam se desno ‘Dodaj nalog‘, kliknite ga.   U formi koja će..

Read more

Kako migrirati svoj sajt na HTTPS

Google je u avgustu 2017. poslao cirkularni mail svim vlasnicima sajta u kojem stoji obaveštenje da će, počev od oktobra 2017, Google Chrome praktično početi da “vrišti” ako na sajtu imate bilo kakvo tekstualno polje a sajt se učitava preko HTTP protokola. Savetuje se, naravno, da sajt prebacite na HTTPS protokol. U ovom članku ćemo..

Read more

Kako instalirati SSL na svoj sajt

Instalacija besplatnog LetsEncrypt SSL sertifikata putem VestaCP hosting panela Kada se ulogujete na svoj VestaCP panel, u gornjem meniju kliknite na WEB: Stanite mišem iznad svog domena i kliknite IZMENA (Edit):   Otvoriće se forma za izmenu domena. Skrolujte do dela gde piše Proxy podrška (Proxy support). Ukoliko u padajućem meniju vidite force-https, izaberite ga…

Read more

Kako videti PHP errors na VestaCP

Ponekad se desi da neki deo Vašeg sajta iz nekog razloga jednostavno ne radi, ili ne radi kako bi trebalo. To se obično desi kada neki deo sajta (recimo neki plugin) ima grešku u kodu. Da biste saznali šta tačno ne radi i zašto, ispratite sledeće korake.   Kliknite u gornjem meniju na WEB.  ..

Read more

Kako instalirati SSL i migrirati svoj sajt na HTTPS

Google je pre u avgustu 2017. poslao cirkularni mail svim vlasnicima sajta u kojem stoji obaveštenje da će, počev od oktobra 2017, Google Chrome praktično početi da “vrišti” ako na sajtu imate bilo kakvo tekstualno polje a sajt se učitava preko HTTP protokola. Savetuje se, naravno, da sajt prebacite na HTTPS protokol. U ovom članku..

Read more

Uputstvo za korišćenje VestaCP panela

Uputstvo za korišćenje VestaCP panela   Dakle, ulogovali ste se na VestaCP hosting panel (username i password smo vam poslali emailom).   Prvo ćemo dodati sajt na hosting (ukoliko Vaš hosting paket to dozvoljava, na Vaš hosting nalog možete dodati više sajtova). (Najpre proverite da nije MyCityHosting kompanija već uradila ovaj korak – naime, posle..

Read more